Traductor

Aquest bojos que corren

XXXIV Marató Barcelona
Temps estimat de lectura menys d'un minut.

El 25 de Març es el dia.

El 12 de març de 1978, en la primera marató popular que se celebrava a Espanya, a Palafrugell, amb prou feines 154 corredors van arribar a meta.


Els 19.455 corredors inscrits aquest any representen més d'un 300% més que els 4.425 que van participar en 2006, el doble dels de fa quatre anys (9.752) i un 28% més que els 15.134 de l'última edició.


Cada vegada que es recorre a la memòria d'un d'aquells pioners de la marató a Catalunya, gent com a Domingo Catalán, Fernando Francisco, Jordi Jorba o Vicente Egido, la resposta és la mateixa: "reien de nosaltres”.
I és cert. A Vicente Egido, en els anys 70 un guàrdia urbà li va demanar el carnet per anar corrent en calçotets (portava uns pantalons curts) al llarg de la Diagonal. A Carme Valero li cridaven que deixés de trotar per les pistes i s'anés a la cuina.
Un maratonia era un tipus rar, més aviat "flaquito i poca cosa", que perdia el temps matinant i dedicant-se a alguna cosa absurd en comptes de tirar-li més hores en l'oficina o a la fàbrica. (Font La Vanguardia).