Traductor

Kyle Maynard

Kyle Maynard: "No hi ha bones excuses".
Temps de lectura inferior a 1minut i 20 segons.


Kyle Maynard va néixer 24 març 1986 amb un trastorn genètic poc comú, conegut com l'amputació congènita. No té braços a partir dels colzes ni cames des dels genolls, i mesura només un metre i vint centímetres.
Els seus pares, Scott i Anita, no tenien idea que el seu fill primogènit naixeria amb una discapacitat, però van prendre una decisió crucial des del principi per portar a ser el més independent possible.

A partir del que el Kyle diu de la seva "recerca de la normalitat", amb bàsicament dos colzes pot escriure un màxim de cinquanta paraules per minut en un teclat normal, menjar i escriure sense cap adaptació, conduir un vehicle amb poques modificacions, i viure per seu compte en una casa de tres pisos ...


Quan només tenia 10 anys va estar a punt de deixar-ho tot: "Estava a punt de suïcidar-me. Pensava en com seria la meva vida, sempre depenent dels altres. Sé, per tant, què és estar en aquest costat fosc i tenir pors. Però , també sé que el temps pot curar moltes coses físiques i el dolor ".


Aquest esportista discapacitat que es un dels més admirats del món, va conèixer els jugadors del primer equip del FC Barcelona i a les plantilles del Juvenil B, el Cadet A i B, l’Infantil A i alguns membres del Barça B i altres seccions del Club.


Per Maynard la clau és buscar un objectiu i adonar-se que no hi ha bones excuses per aconseguir-lo: “Ens hem de preguntar per quin motiu som aquí i què podem fer per deixar el planeta millor del que l’hem trobat. Aquesta és la font de força més profunda que hi ha dins nostre”. L’últim repte del mateix Maynard ha estat pujar el Kilimanjaro, una experiència no exempta de dubtes i de mals moments però que, un cop més, va superar.